Liza Minnelli krijgt Italia Legend award

Cabaret- ster krijgt de eer op L.A. Italia Festival.

Liza Minnelli zal geëerd worden met een Lifetime Achievement Award tijdens het L.A. Italia Festival dat van 15 tot 21 februari wordt gehouden in Los Angeles. Deze wordt altijd gegeven aan een entertainer met Italiaanse roots en Liza' s vader Vincente Minnelli, die films als Meet me in St. Louis regisseerde, was van Siciliaanse komaf. Ook Anjelica Huston en Al Pacino kregen bij eerdere edities deze prijs voor hun oeuvre.

Minnelli liet in een bericht weten blij te zijn met de eer. Ze zei van haar vader de twee dingen waar ze het meest van houdt te hebben meegekregen namelijk haar liefde voor films en haar Italiaanse wortels. Minnelli zal zelf ook aanwezig zijn om 20 februari haar prijs in ontvangst te nemen. Vorig jaar moest de zangeres en actrice een concerttour in Europa afzeggen wegens ziekte. Sindsdien is ze niet meer bij openbare gelegenheden gespot.

Het L.A. Italia Festival staat elk jaar in het teken van het beste van Amerikaans-Italiaanse en Italiaanse cultuur op het gebied van film, mode en kunst. Dit jaar zal het ook een retrospectief bevatten van Frank Sinatra en krijgt Jimmy Kimmel de Award of Excellence.



NieuwsFilm

meest populair