'The Grand Budapest Hotel' en 'The Imitation Game' winnen bij Writers Guild Awards

Over een paar dagen volgen de Oscars!

Nadat eerder de Screen Actors Guild (SAG) Alejandro González Iñárritu's Birdman bestempelde tot de film met de beste cast en zowel de Directors Guild Awards (DGA) als de Producers Guild of America (PGA) dezelfde film benoemde tot de beste film, heeft nu de Writers Guild Awards (WGA) gesproken.

Dit keer geen Birdman, maar wel Wes Andersons The Grand Budapest Hotel en Morten Tyldums The Imitation Game. De eerste ontving de prijs voor beste originele script en tweede ging er vandoor met de prijs voor het beste scenario dat gebaseerd is op een bestaand verhaal.

Het script van The Grand Budapest Hotel werd geschreven door Wes Anderson en het verhaal werd bedacht door dezelfde Anderson en Hugo Guinness. Het scenario van The Imitation Game werd geschreven door Graham Moore en gebaseerd op de biografie 'Alan Turing: The Enigma' van Andrew Hodges.

Naast The Grand Budapest Hotel waren de genomineerden voor Best Original Screenplay de titels Boyhood, Foxcatcher, Nightcrawler en Whiplash. Bij de tweede categorie waren de overige kanshebbers American Sniper, Gone Girl, Guardians of the Galaxy en Wild.

Aankomende zondag vindt de jaarlijkse Oscaruitreiking plaats.



NieuwsFilm

meest populair