Verfilming 'Kolonisten van Catan' behoort tot de mogelijkheden

Het zoveelste bordspel dat eraan moet geloven.

De kans is groot dat je wel eens hebt gehoord van het bordspel Kolonisten van Catan, gezien het feit dat het in zo'n vijftig landen en in dertig talen vaker dan 22 miljoen keer over de toonbank ging. Het is nu goed mogelijk dat het spel, waarvan de online-versie zelfs vader dan 1,6 miljard keer werd gedownload, een verfilming krijgt. Deadline bericht namelijk dat Gail Katz, de producente van Air Force One en The Perfect Storm, de film- en tv-rechten van Kolonisten van Catan heeft vergaard.

Kolonisten van Catan is een bordspel voor 3 tot 6 spelers, bedacht door Klaus Teuber en uitgebracht in 1995. Uitgangspunt van het spel is dat de spelers kolonisten zijn op het fictieve eiland Catan. Tijdens het spel ontvangen de spelers grondstoffen, waarmee ze straten, schepen, dorpen en steden kunnen bouwen.

Katz is een fan van het spel en legt uit hoe de liefde precies tot stand kwam:

“Ik wil al jaren dat er iets met het spel wordt gedaan, al sinds mijn door Catan geobsedeerde kinderen met ermee in aanraking brachten. Het eiland Catan is een levendige, visuele, spannende en tijdloze wereld met klassieke thema's en morele uitdagingen die vandaag de dag nog relevant zijn. Er ligt een geweldige kans om datgene wat men leuk vindt aan het spel te gebruiken om een verhaal te vertellen.”



NieuwsFilm

meest populair