Steven Spielberg wil 'Indiana Jones'-film met Chris Pratt regisseren

De vijfde film zou er sowieso gaan komen.

Eerder dit jaar was er plotseling het bericht dat Disney Chris Pratt op het oog heeft om de rol van Indiana Jones over te nemen van Harrison Ford. Deadline heeft vandaag een update betreffende dat nieuws en stelt dat Steven Spielberg geïnteresseerd is in een vijfde film met Chris Pratt in de hoofdrol.

De vierde film in de franchise kwam in 2008 uit en had de titel Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Die film verdiende wereldwijd zo’n 786 miljoen dollar en dus werd er al snel gewerkt aan een vijfde avontuur. George Lucas maakte dit vlak na de release ook bekend, maar maakte toen ook duidelijk nog geen goed verhaal gevonden te hebben.

Na de verkoop van Lucasfilm aan Walt Disney Pictures en het pensioen van Lucas, zijn de plannen overgenomen door Disney. Dat werkt nu dus aan een nieuwe film in de franchise, mogelijk met, maar mogelijk dus ook zonder Ford.

Die had recent nog aangegeven wel interesse te hebben in meer Indiana Jones-films, maar mogelijk ziet Disney dat dus niet zo zitten. Wel waren er geruchten dat Ford meer Indiana Jones-films mocht maken, in ruil voor zijn terugkeer als Han Solo in Star Wars: The Force Awakens.

Op dit moment is er nog geen scenario voor de nieuwe Indiana Jones-film, maar dat is waarschijnlijk wel op komst. Zou jij een nieuwe Indiana Jones-film met Chris Pratt in de hoofdrol zien zitten?



NieuwsFilm

meest populair