Elizabeth Banks en Paul Giamatti gaan tennissen

Het duo tekent voor HBO's film over de “Battle of the Sexes”-wedstrijd tussen Billie Jean King en Bobby Riggs.

Elizabeth Banks en Paul Giamatti gaan de strijd met elkaar aan op de tennisbaan. Het duo heeft getekend voor HBO's nog titelloze film over de “Battle of the Sexes”-wedstrijd tussen Billie Jean King en Bobby Riggs. Het project wordt geproduceerd door o.a. Tom hanks en het script komt van David Auburn (Proof).

In 1973 stond Riggs, winnaar van o.a. Wimbledon, op het punt met pensioen te gaan. Voordat hij King tegenover zich kreeg had hij Margaret Court al verslagen in een andere "Battle of the Sexes"-wedstrijd. King, destijds 29 jaar en de nummer 2 van de wereld, accepteerde zijn uitdaging. De wedstrijd was een groots evenement in de Amerikaanse sportgeschiedenis, bekeken door zo'n 50 miljoen mensen. King won de wedstrijd en de vraag of een vrouwelijke sporter het kan opnemen tegen een man, was beantwoord.

De wedstrijd werd al eens eerder verfilmd. De televisiefilm When Billie Beat Bobby (2001) bevatte hoofdrollen voor Holly Hunter en Ron Silver. Ook Will Ferrell zou bezig zijn met een film over het onderwerp, maar wil de nadruk leggen op het gerucht dat Riggs de wedstrijd liet lopen om een schuld af te betalen. Ook Danny Boyle zou bezig zijn met een verfilming, maar hier is al ruim een jaar niets van vernomen.

NieuwsFilm

meest populair