Veiling bezittingen van Lauren Bacall

De vrouw van Humphrey Bogart overleed vorig jaar.

Actrice Lauren Bacall overleed in augustus 2014 en nu zullen haar bezittingen worden geveild bij het veilinghuis Bonhams in New York. Bacall verzamelde onder meer een hoop kunst en de waarde van de veiling wordt geschat op drie miljoen dollar.

Op de foto' s die op de veilingsite staan van het huis van Bacall zie je duidelijk hoeveel spullen de actrice wist te verzamelen. Zo bezat ze acht beelden gemaakt door Henry Moore, gezien als de beste beeldhouwer van de twintigste eeuw. Twee van de beelden werden in november al geveild, de andere zes zijn 31 maart aan de beurt met de rest van Bacalls nalatenschap.

Naast de beelden van Moore, zullen er ook een aantal beelden van Robert Graham worden geveild en een aantal sieraden. De volledige catalogus van de veiling genaamd The Bacall Collection is nog niet beschikbaar online, maar die komt waarschijnlijk in de weken voor 31 maart op de site gezet.

Lauren Bacall brak als 19- jarige door in de film To Have and Have Not tegenover Humphrey Bogart. Ze kregen een relatie tijdens de opnames en trouwden kort erop, waarna ze twee kinderen kregen en nog een aantal mooie films maakten zoals Key Largo en The Big Sleep. Bogart overleed in 1957 waarna Bacall een relatie kreeg met Frank Sinatra (volgens sommige biografieën begon deze al voor Bogie' s dood). Haar tweede huwelijk was met acteur Jason Robards van 1961 tot 1969.

Behalve de films die ze met Bogart maakte, speelde Bacall nog in een aantal andere klassiekers zoals Designing Woman en How to Marry a Millionaire met Marilyn Monroe. Voor haar rol in The Mirror Has Two Faces kreeg Bacall in 1997 een Golden Globe voor Beste vrouwelijke bijrol en werd ze genomineerd voor een Oscar. In 2010 ontving ze een Ere- Oscar voor haar oeuvre.



NieuwsFilm

meest populair