Hoofdrolspelers 'Fifty Shades of Grey' eisen gigantische salarisverhoging

Ze zouden al niet heel tevreden zijn met het project.

Met een opbrengst van meer dan 550 miljoen dollar wereldwijd tot nu toe, is het niet gek dat de hoofdrolspelers van Fifty Shades of Grey een fikse salarisverhoging eisen. Dakota Johnson en Jamie Dornan willen een gigantische loonsverhoging volgens THR. Volgens bronnen kregen ze beiden 250.000 dollar voor de eerste film, inclusief een bonus, afhankelijk van de box office verdiensten.

Daarnaast hebben de twee een contract getekend voor drie films, maar dat willen ze nu dus veranderen. De twee zouden een ”zevencijferige” loonsverhoging willen. Eerder lukte het de hoofdrolspelers in de Twilight-franchise en de Hunger Games-films.

Er is echter een belangrijk verschil tussen de drie franchises. Twilight en de Hunger Games-films bleven redelijk stabiel in hun box office verdiensten, in de weken na de release. Fifty Shades leverde in de tweede week echter zo’n zeventig procent in, waarmee Universal waarschijnlijk geen grote salarisverhoging zal willen geven.

Tegelijk zal Universal geen ontevreden sterren willen. Daar komt bij dat er al problemen zijn ontstaan rond het project. Regisseur Sam Taylor-Johnson zal waarschijnlijk niet terugkeren na een ruzie met schrijfster E.L. James en ook scenariste Kelly Marcel keert niet terug. James zou sowieso meer invloed willen voor het vervolg.

De deal zal waarschijnlijk niet snel gesloten worden. Naar verluidt wil Universal pas ergens in 2016 beginnen met de opnames van het vervolg, en dat zou in 2017 uitgebracht moeten worden.



NieuwsFilm

meest populair