Bond film 'Spectre' krijgt $20M voor positief beeld Mexico

Mexico is in Hollywood-films vaak het land voor brutale drugsoorlogen

Mexico is in Hollywood-films vaak het ideale land voor brutale drugsoorlogen. Het land wordt niet bepaald afgeschilderd als een mooi gebied. De nieuwe James Bond film 'Spectre' hoopt te helpen met het veranderen van dit beeld. Toch gebeurt dit niet gratis en zullen ze er rijkelijk voor worden beloond. MGM en Sony zullen naar verluidt 20 miljoen dollar ontvangen voor het tonen van de positieve aspecten van Mexico.

Later deze maand zal het filmen in Mexico gaan starten. En volgens insiders zullen we veel gaan zien van het moderne Mexico-City. Wel heeft Mexico een aantal verzoeken ingediend. Zo mag er geen Mexicaanse schurk zijn en het doelwit moet een niet-Mexicaanse ambassadeur zijn. Daarentegen mag een Mexicaanse actrice wel een Bond-girl zijn.

De extra financiering van Mexico zal waarschijnlijk niet in de zakken van Sony verdwijnen. De oorspronkelijke begroting van Spectre werd geschat op een 300 miljoen dollar, dus deze financiële meevaller zal waarschijnlijk goed helpen om dit nieuwe Bond-avontuur te ondersteunen.

Spectre van Skyfall-regisseur Sam Mendes draait vanaf 6 november in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair