Positieve eerste reacties 'Fast & Furious 7'

Wat vinden recensenten en het publiek van de film?

Jim Pedd 17 maart 2015 07:00 in Algemeen
Over twee weken komt actiefilm Fast & Furious 7 uit in de bioscopen. Tijdens het SXSW werd de film vertoond en een aantal Amerikaanse websites en vakbladen waren daarbij aanwezig. Van hen hebben we nu de eerste recensies binnen. Daarnaast tref je onderaan dit bericht de eerste reacties van het publiek aan.

De film van regisseur James Wan laat zien hoe Dominic Toretto (Vin Diesel), Brian O'Connor (Paul Walker) en de rest van de crew weer naar de Verenigde Staten terug te kunnen keren. Owens oudere broer Ian Shaw (Jason Statham) is echter uit op wraak en brengt de levens van de hele crew in gevaar. Nadat ze horen van Hans dood, gaat de crew er op uit om de man die één van hun leden vermoordde te grazen te nemen, voordat hij zijn slag kan slaan.

The Hollywood Reporter
Zes films gingen vooraf aan Furious 7 en elk daarvan bevat min of meer hetzelfde verhaal, actie en platte personages. "Al moe? Dat zal je wel zijn na twee uur van F7, dat net zo opgeblazen is als het lichaam van Dwayne Johnson," valt te lezen in de recensie van het vakblad. Het ĝdialoog is dom en pulpachtig, maar mensen die komen voor over the top-actie krijgen precies dat. En een waardig afscheid van Paul Walker.


Collider
Collider is een stuk positiever over de film. Er zitten prachtige heldenshots in de film, een mooie hoeveelheid auto-gerelateerde actie, handgevechten en oneliners. De absurde actie is erg onderhoudend. En het publiek was erg enthousiast volgens de site: "Furious 7 zorgde voor een luidruchtigere, wildere en veel enthousiastere reactie van elke andere late screening die ik tot nu toe zag."


Cinapse
"Furious 7 is een erg persoonlijke film," schrijft Cinapse in zijn recensie. Zaken die fans uit eerdere films uit de franchise konden waarderen komen terug. En: "Furious 7 is belachelijk op een positieve manier." Concepten als logica en zwaartekracht moeten terzijde geschoven worden, want de film is compleet belachelijk. Er zit veel humor, fantastische actie en gevoel in de film. En ook Cinapse prijst het afscheid van Walker.


ScreenCrush
Furious 7 zal niet de laatste film in de franchise zijn, maar voelt volgens ScreenCrush op momenten wel zo. "Er zijn veel hommages aan de 15-jarige geschiedenis van de franchise. De setstukken zijn groter en gestoorder dan ooit en het is moeilijk om je voor te stellen dat die nog overtroffen kunnen worden." Ook ScreenCrush vindt het een waardig afscheid van Walker.


Hitfix
Furious 7 is volgens Hitfix een geslaagde, emotionele toevoeging aan de franchise. De film zou zo nu en dan zelfs een gevoelige snaar weten te raken. "Deze films bestaan om te entertainen," valt te lezen op de site. Verder voelde het alsof er drie of vier actiefilms in één gepropt waren, en dat zou het bij vlagen een uitputtende zit maken.
NieuwsFilm