Conflict over namen 'Mission: Impossible 5' en 'Star Wars' spin-off

Twee Rogues, en dus twee compleet gescheiden promotiecampagnes.

Kortgeleden kondigde Disney aan dat de eerste Star Wars spin-off de naam Rogue One meekreeg. Kort daarna gaf Paramount de eerste teaser vrij van de vijfde Mission: Impossible: Rogue Nation. Soortgelijke titels dus en nu blijkt dat de filmstudio’s dat allebei gemerkt hebben. THR onthult dat de twee studio’s samen overlegd hebben over het gebruik ervan.

Maanden geleden registreerde Paramount de titel Rogue Nation, maar Disney heeft zijn titel niet geregistreerd. Als gevolg daarvan moest er achter de schermen overlegd worden over het gebruik van de titel. ”De twee studio’s sloten een deal, waarbij Disney zich ervan weerhoudt deze zomer in promotiematerialen te verwijzen naar Rogue One. Als enige uitzondering geldt een Star Wars fan evenement in april.”

Waarschijnlijk heft Disney het geen probleem gevonden om nog even te wachten met promotiemateriaal rond de film. Eerst moet immers nog The Force Awakens uitkomen in de bioscoop. Na de zomer zal echter de promotiecampagne van Rogue One van start gaan. De verwachting is dat rond de release van die film in december, pas begonnen wordt met de promotie van Rogue One.

Een geinig feit is overigens dat Paramount eerder de release van Rogue Nation naar juli verplaatste, om concurrentie met The Force Awakens uit de weg te gaan.



NieuwsFilm

meest populair