Arthouse

Acteur Gregory Walcott overleden

Baalde van bekendheid door Ed Wood- film ondanks talloze goede rollen.

door Michelle Iwema op 24.03.2015 om 19:56 in Arthouse
Gregory Walcott is overleden op 87- jarige leeftijd, meldde The Independent. De acteur had een carrière dat vier decennia omspande, waarin hij werkte met regisseurs als Steven Spielberg, John Ford en Clint Eastwood. Maar toch is na meer dan dertig films zijn bekendste rol eentje, waar de acteur zelf niet al te trots op was.

Walcott speelde namelijk een rol in de film Plan 9 From Outer Space uit 1959 van Edward D Wood Jnr, die door velen wordt gezien als de slechtste film die ooit is gemaakt. De acteur voorspelde in een interview dat dit de rol zou zijn waar mensen hem het meest van zouden kennen. "Ed Wood heeft mijn naam voor altijd vastgelegd in de filmgeschiedenis. Ik zal naar mijn graf gaan zonder dat mensen denken aan die fijne rollen die ik had in films van onder meer John Ford en Steven Spielberg, maar als de hoofdrolspeler van een film die de meeste mensen beschouwen als de slechtste aller tijden. Het is genoeg om een geheelonthouder aan het drinken te krijgen!"

In Plan 9 From Outer Space gebruikte Edward Wood Jnr beelden die hij voor een andere film had gemaakt van Bela Lugosi, die hij er tussen plakte. Ook waren erin vliegende schotels te zien die simpelweg aan draadjes hingen en waren de dialogen onsamenhangend. De film groeide (misschien omdat hij juist zo slecht was) uit tot een cultfilm. "Ik wilde niet hierdoor bekendheid hebben," zei Wolcott. "Maar het is beter om ergens voor herinnerd te worden dan niks, vind je niet?"

Het leven van Edward D Wood Jnr werd in 1994 gebruikt als onderwerp voor de Tim Burton- film Ed Wood met Johnny Depp in de titelrol. Wolcott speelde in Ed Wood een cameo.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Scoort toch een nette 66% op rt.

R.I.P

johnwayne

Avatar

Ik kende hem niet van Plan 9, gewoonweg omdat ik die film nooit gekeken heb, maar ik ken hem wel van de talloze westernseries waarin hij als gastacteur optrad en natuurlijk van de films met Clint Eastwood. In deze series en films was hij altijd een gedegen acteur.

Moviemagic

Avatar

Hij heeft een respectabele leeftijd bereikt en een leven gehad waarin hij in mooie films heeft mogen spelen. RIP †

Olrik

Avatar

R.I.P.

Calvero

Avatar

Welke tv-zender gaat Plan 9 From Outer Space uitzenden om Gregory Walcott te herdenken?

NieuwsFilm

meest populair