'Iron Man'-scenaristen schrijven 'Alien Nation' remake

Gebaseerd op het origineel uit 1988.

Eind jaren ’80 verscheen de film Alien Nation. De film haalde destijds 25 miljoen dollar op, en daarom ziet Twentieth Century Fox wel iets zitten in een remake. Art Marcum en Matt Holloway, die eerder Iron Man schreven, schrijven het scenario van de remake. Er is nog geen producent aan het project verbonden.

Het origineel speelde zich af in de nabije toekomst, waarin de mensheid en een ras van buitenaardse wezens noodgedwongen samen moeten zien te overleven. De mensen proberen de nieuwkomers zoveel mogelijk gesegregeerd te houden, zonder rechten. Het verhaal gaat om de eerste buitenaardse politieagent, die moet samenwerken met een racistische collega. Al snel komt er een zaak op hun pad, die de twee in vriendschap en respect dwingt.

De rol van de buitenaardse agent werd gespeeld door Mandy Patinkin en diens partner door James Caan. Het origineel was populair genoeg om tot een spin-off op televisie, tv-films, boeken en comics te leiden.

Naar verluidt vertelt deze film hoe de buitenaardse wezens naar de Aarde kwamen. Het moet verder een soort Planet of the Apes-achtig verhaal krijgen.



NieuwsFilm

meest populair