Film over lesbische relatie verboden in India

'Unfreedom' zou volgens Indiase filmkeuring onnatuurlijke reacties uitlokken van het publiek.

De film Unfreedom, waarvan je hieronder de trailer kunt kijken, werd door de Indiase filmkeuring CBFC verboden om in India vertoond te worden. De regisseur Raj Amit Kumar ging in beroep, maar opnieuw werd de film door de CBFC afgekeurd. De film gaat over een jonge vrouw, die een gearrangeerd huwelijk afwijst om een relatie te beginnen met een andere vrouw.

Een tweede verhaallijn volgt een liberale moslim, die wordt gekidnapt door een terrorist. Beide verhaallijnen konden volgens de Indiase censuur niet door de beugel. "Na het zien van de film vertelden ze me simpelweg dat hindu en moslims zouden gaan vechten en dat de film onnatuurlijke reacties zou uitlokken van het publiek," vertelde de regisseur aan de Times of India. "Ik was ontzettend verbaasd want mijn film is helemaal niet provocatief bedoeld."

De film zal in Noord Amerika in een aantal theaters worden uitgebracht en heeft als tagline The film they don’t want you to see gekregen. Of de film ook in Nederland zal worden uitgebracht, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair