Ook Disney's 'Mulan' moet aan een live-action remake geloven

En bekijk SNL's hilarische live-action versie van 'Bambi' met Dwayne Johnson.

Na Sneeuwwitje, Belle en het Beest, Assepoester, Alice in Wonderland, Peter Pan, Jungle Book en onlangs nog Dombo, meldt THR nu dat ook Disney's Mulan op een live-action remake mag rekenen. Disney gaat aan de slag met een script van Elizabeth Martin en Lauren Hynek, waarin de nadruk ligt op de Chinese legende van Hua Mulan, de vrouwelijke krijger die centraal stond in de tekenfilm uit 1998.

Mulan is een jongedame die niet helemaal voldoet aan de verwachtingen van de mensen om haar heen. Wanneer haar oude vader oorlog moet gaan voeren, verkleedt ze zich als een man zodat ze zijn plaats kan innemen in het Chinese leger. Met de hulp van een kleine draak draagt Mulan haar steentje bij tijdens de strijd tegen de Huns. Dit levert haar een onderscheiding op, evenals het hart van haar kapitein.

Mulan deed het uitstekend, zowel commercieel als bij de critici. De animatiefilm leverde wereldwijd 304 miljoen dollar op en in 2005 kwam er een straight-to-video sequel uit, Mulan II genaamd.

Denken jullie dat een live-action Mulan-remake de moeite waard zal zijn? Als het net zoiets wordt als onderstaande live-action versie van Bambi, met Dwayne Johnson in de hoofdrol, dan staat ons nog wat te wachten.



NieuwsFilm

meest populair