James Wan achtte opnames 'Furious 7' uitdagend

Niet alleen was het zijn eerste actiefilm, ook verloor hij één van zijn geliefde hoofdrolspelers.

Het was best verrassend om te horen toen James Wan (voornamelijk bekend vanwege zijn bijdrages aan horrorfilms, zoals Saw, Insidious en The Conjuring) aangesteld werd als de regisseur van de nieuwste Fast and the Furious film. Vermakelijk genoeg liet hij tegenover Toofab weten dat er eigenlijk niet al te veel verschillen zijn tussen het filmen van een horror- en een actiefilm, maar dat er wel bepaalde uitdagingen waren om te overwinnen.

"Commerciële films zijn voor mij allemaal redelijk hetzelfde," opende hij. "Ik vind dat actiefilms niet zo veel verschillen van de horrorfilms die ik gedaan heb. Je bouwt de scènes op, richt ze in en dan komt het tot een geheel. Het enige verschil is, in plaats van een krakende deur die 's nachts open zwaait of een griezelige persoon die in een stoel zit en heen en weer schommelt, draait het nu om auto achtervolgingen, vuurgevechten en explosies."

En wat was zijn favoriete actiescène in de film? "Ik vind ze allemaal geweldig, maar allemaal wegens verschillende redenen. Ik houd van gevechten, in de film komen er drie á vier voor ik die geweldig vind. Vooral het gevecht tussen Jason Statham en Dwayne Johnson. Het was ontzettend gaaf om die twee titanen op elkaar los zien te gaan - de fans wilden dat ook zien. Het gevecht tussen Vin Diesel en Statham vind ik ook geweldig, wanneer ze elkaar bewerken met moersleutels en buizen. De strijd tussen Paul Walker en Tony Jaa was ook ongelofelijk om te zien, zulke lieverds. Het was geweldig om te zien hoe ze elkaar levenloos sloegen terwijl ik filmde. Wanneer ik 'cut' riep begonnen ze te lachen en omhelsden ze elkaar. Het was prachtig."

Helaas bestond niet alles uit zonneschijn. Tijdens de opnames kwam Paul Walker op 40-jarige leeftijd te overlijden. Wan vond het verschrikkelijk, maar niet per se vanwege de film. "Dat deze tragedie tijdens de opnames voorkwam was ontzettend zwaar. Niet vanwege de technische standpunten zozeer, want we hebben hele slimme mensen die daaraan werken. Het was moeilijk vanwege de emotionele aspecten. Het was heel zwaar voor ons."

Om het verdriet te verwerken, werden de opnames een poos stilgelegd. Desalniettemin wist de 38-jarige Wan dat het project verder moest. "De gedachten om weer terug naar de set te gaan om het filmen te hervatten was angstaanjagend. Maar het is mijn taak als de kapitein van het schip om een moedig gezicht op te zetten. Hoe moeilijk het ook was, Vin en ik vonden dat we weer verder moesten gaan om de show runnende te houden. We wilden uiteindelijk de film voor Paul afmaken. Zodra we terug aan het werk gingen, veranderde onze missie volkomen. Het veranderde van het maken van een vermakelijke film naar een film die de herinneringen en legaat van Paul Walker moest eren en koesteren."

Furious 7 draait sinds vandaag in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair