Mumbai krijgt met Filmbay zijn eerste arthouse bioscoop

Regisseuse Kiran Rao wordt de artistieke directeur van de cinema.

Hoewel de filmindustrie in India een enorme markt is, krijgen onafhankelijke of arthouse films er niet of nauwelijks een release. Om daar verandering in te brengen, zal eind dit jaar in Mumbai het eerste echte filmhuis van het land worden geopend, waar uitsluitend arthouse, documentaires en onafhankelijke producties zullen worden vertoond. Deze zal als naam de FilmBay krijgen.

Regisseuse Kiran Rao zal de artistieke directeur worden van deze bioscoop. Zij wordt daarin bijgestaan door Mumbai filmfestival directeur Anupama Chopra en filmmakers Anurag Kashyap, Zoya Akhtar, Dibakar Banerjee en Rohan Sippy.

Filmbay zal gevestigd worden in een bestaande bioscoop in het Bandra West district van Mumbai. Voor het de deuren zal openen als Filmbay krijgt het gebouw eerst een make- over. Zo zal er een tentoonstellingsruimte, een bibliotheek, een digitale screening ruimte met honderd zitplaatsen, een boekenwinkel en een cafetaria aan toegevoegd worden. Het is de bedoeling dat Filmbay eind dit jaar zal openen.



NieuwsFilm

meest populair