Pinokkio wordt een echte jongen in nieuwe live-action film

Disney weet gewoon echt niet meer van ophouden.

Sinds het succes van Tim Burtons Alice in Wonderland (2010) lijkt Disney alleen nog maar live-action verfilmingen van klassieke tekenfilms uit de grond te willen stampen. Na o.a. het succesvolle Maleficent (2014) en het onlangs verschenen Cinderella, staan ons ook nog nieuwe versies van o.a. The Jungle Book, Beauty and the Beast, The Little Mermaid, Dumbo, Mulan en Winnie the Pooh te wachten.

Als we Deadline mogen geloven, kunnen we hier wederom een film aan toevoegen. Pinokkio, de houten ster in Disney's gelijknamige tekenfilm uit 1940, krijgt een nieuwe versie. Scenarist Peter Hedges (About a Boy, The Odd Life Of Timothy Green) is zelfs al ingehuurd om het script van de nieuwe live-action film te gaan schrijven.

De nieuwe film zal geen remake worden van de animatiefilm, in plaats daarvan wordt er meer gekeken naar Carlo Collodi's boek uit 1883. Dit is een aanzienlijk duisterder verhaal van een houten jongetje dat er alles voor over heeft om menselijk te zijn.

De afgelopen jaren werd er gesproken over meerdere Pinokkio-projecten. Zo zou Guillermo Del Toro ooit een stop-motion versie gaan maken, maar dit project heeft aardig wat vertraging opgelopen. Voor een andere verfilming waren o.a. Ben Stiller, Tim Burton en Robert Downey Jr. in beeld, maar dit project lijkt niet meer in leven te zijn.



NieuwsFilm

meest populair