Blu-Ray Review: John Wick

Heerlijke actiethriller met Keanu Reeves, op een prima Blu-Ray uitgave.


Regie: Chad Stahelski en David Leitch | Cast: Keanu Reeves (John Wick), Michael Nyqvist (Viggo Tarasov), Alfie Allen (Iosef Tarasov), Willem Dafoe (Marcus), John Leguizamo (Aurelio), Ian McShane (Winston), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Bioscooprelease: 20 november 2014 | FilmTotaal recensie: John Wick

De afgelopen jaren weet Keanu Reeves bijzonder weinig indruk te maken op het grote publiek. Veel van zijn films worden gekraakt en weten de bioscoopzalen slechts beperkt te bereiken. De ster uit onder meer de blockbusters The Matrix en Speed wist vorig jaar weer eens ouderwets te verrassen in en als John Wick, het actierijke regiedebuut van stuntmannen Chad Stahelski en David Leitch.

De ontvangst bij de critici was opvallend goed (RT = 85%) en het publiek gaf de film ook voldoende vertrouwen. John Wick kwam namelijk via de wereldwijde bioscoopkassa's uit op een prima $78,7 miljoen en waarschijnlijk doet de titel het ook uitstekend als thuisversie. A-Film bracht de film onlangs uit op een prima Blu-Ray uitgave, inclusief een Dolby Atmos geluidstrack.

Synopsis

John Wick is een levende legende door zijn onnavolgbare kwaliteiten als huurmoordenaar voor de Russische maffia. De mysterieuze eenling heeft zijn verleden afgezworen en wil niets liever dan in alle rust genieten van zijn luxe leven in New York. Totdat alles wat hem lief is, wordt afgenomen door een groep gewelddadige gangsters. Er rest John Wick nog maar een ding: wraak.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is John Wick prima "fresh" met 85 procent. De IMDb noteert een 7,2 bij ruim 140 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiefilm met een vergelijkbare 6,9 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot 2,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...bij John Wick krijg je wat je van een goede actiefilm mag verwachten, een eenvoudig maar goed uitgevoerd verhaal boordevol actie die ook nog eens goed in beeld wordt gebracht. Bovendien is Keanu Reeves niet alleen geloofwaardig als actieheld, hij weet John Wick, in feite een genadeloze killer, de nodige sympathie en emotie mee te geven. Dit soort films zou hij, wat mij betreft, vaker mogen maken. - Johnwayne

Box Office

Het productiebudget van John Wick bedroeg zo'n $20 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een redelijke $14,4 miljoen en eindigde uiteindelijk op een nette $43,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een prima $78,7 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een prima 1,4 miljoen in dollars.


Blu-Ray: John Wick | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.25 : 1) | Geluid: Engels Dolby Atmos met 7.1 playback | Ondertitels: Nederlands, Engels | Extra's: Audiocommentaar | Assassin's Code | Calling in the Cavalry | Destiny of a Collective | Don't F*#% with John Wick | NYC Noir | Red Circle | EAN: 8716777952238 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: A-Film

Deze schijf van deze Blu-Ray uitgave van John Wick zitten vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Met een sticker wordt aangegeven dat de schijf "inclusief Dolby Atmos, de revolutionaire en nieuwe audio techniek" wordt afgeleverd. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een van de filmposters.

Beeld & geluid

Met een beeldverhouding van 2.35 : 1 weet deze Blu-Ray uitgave van John Wick zeker te overtuigen. Het beeld laat prachtige kleuren zien die in High Definition prima uitpakken. Ook de zwartwaarde is van een gewenst niveau en de scherpte laat ook zeker niet te wensen over. En dan de geluidstrack. Om van Dolby Atmos te kunnen profiteren moet je uiteraard over de juiste apparatuur beschikken. Dit is een beetje te vergelijken met de recente 4K Blu-Ray uitgaven; nog maar weinig mensen zullen het volop kunnen benutten. Desondanks klinkt de surround track (7.1) zeer goed, met kraakhelder geluid en de nodige surround effects. Prima uitgave!

Extra's

A-Film heeft een leuk aantal extra's toegevoegd aan de schijf. Naast audiocommentaar van regisseurs Chad Stahelski en David Leitch zijn er een aantal featurettes te bekijken. De meest omvangrijke is Calling in the Cavalry, waarin in ruim 10 minuten wordt stilgestaan bij de mensen die hebben meegewerkt aan de film. Daarnaast zijn er kortere featurettes waarin wordt ingezoomd op de gevechtsscènes, de regisseurs, de stijlkeuzes en de misdaadwereld in John Wick. Ook wordt er stilgestaan bij de scène in de nachtclub The Red Circle. Zeker even doorheen bladeren als je de hoofdfilm waardeert.

Heerlijke actiefilm met een krachtige Keanu Reeves, op een uitstekende Blu-Ray uitgave

Voor wie wil genieten van een vermakelijke actiefilm zit helemaal goed met John Wick. De debuterende regisseurs weten Keanu Reeves om te toveren in een keiharde moordenaar die vooral uit is op wraak. Uiteraard is dit geen heel verrassend plot, maar deze film is simpelweg heel stoer. De regisseurs maken zich klaar voor het vervolg en Reeves zien we dit jaar nog in onder meer Eli Roths Knock Knock en volgend jaar heeft hij een rol in Nicolas Winding Refns The Neon Demon.

Deze Blu-Ray uitgave is een must voor de liefhebber van de actiefilm. Met een prima beeld en geluid (Dolby Atmos) en de nodige extra's is dit een van de betere uitgaven. Hieronder de online featurette 'Meet the directors' van Total Film:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair