Sony Pictures werkt aan 'The Invisible Man'-remake

Met vier verschillende 'Robin Hood'-films in aantocht lijken de dubbele projecten niet zo vreemd meer.

2014 was overduidelijk niet het jaar van Sony. Zo ervoeren ze heel wat drama met The Interview (een komediefilm die bijna Noord-Koreaanse bomaanslagen in cinema's ontlokte) en sloten ze een deal met Marvel om hun spinachtige voorvechter op het witte doek te delen, nadat men niet te spreken was over The Amazing Spider-Man 2.

Sindsdien gaat het zakenleven voor hen ook gewoon verder en hebben ze stappen ondernomen om een eigen superhelden universum leven in te blazen met de stripboeken van Valiant. The Tracking Board heeft nu onthuld dat ze daarnaast een Invisible Man-remake hebben gepland. Het is de bedoeling dat The Invisible Man een op zichzelf staande prent zal worden, gebaseerd op het boek van H.G. Wells uit 1897 en een remake van de versie uit 1933. En zal dus niets te maken hebben met het monsteruniversum van Universal Pictures.

Het bericht van TTB geeft bovendien aan dat ze een andere draai aan het verhaal willen geven. Ze zijn van plan de onzichtbare man in een slechterik te veranderen. Het publiek volgt vervolgens de held of heldin die de taak krijgt om hem op te sporen. Hollow Man dus, maar mogelijk anders. In het boek van H.G. Wells lezen we hoe ene Griffith langzaamaan krankzinnig wordt, nadat hij onzichtbaar geraakt d.m.v. een wetenschappelijk experiment.

The Invisible Man zal grotendeels door Lucy Fisher en Doug Wick, van Red Wagon Entertainment, gefinancierd worden. Zij produceerden voorheen The Great Gatsby en de Divergent-serie. Op vermakelijke wijze hebben ze ook nog een ander project op de planning staan: Jekyll. Jazeker, een adaptatie van Robert Louis Stevensons' Dr. Jekyll and Mr. Hyde.



NieuwsFilm

meest populair