Robert Downey Jr.: Grap over 'Birdman'-regisseur te racistisch?

Alejandro Gonzalez Iñárritu gaf eerder aan dat superheldenfilms "culturele genocide"" is.

Avengers: Age of Ultron is de nieuwste prent van Marvel die pas geleden uitkwam. De film paste een behoorlijke reclamecampagne toe middels trailers, posters en tv-spotjes. Nu de film is uitgekomen, treffen de castleden zich in interviews die niet helemaal gladjes verlopen. Robert Downey Jr. verliet ontevreden een interview omdat de journalist naar zijn donkere verleden vroeg, en Chris Evans en Jeremy Renner speelden het klaar om op luchtige wijze Scarlett Johanssons Black Widow een sloerie en een tippelaarster te noemen. De Iron Man-acteur heeft er een schepje bovenop gedaan.

Tijdens een tweegesprek met The Guardian werd er aan de 50-jaar oude man gevraagd wat hij van het commentaar van Alejandro Gonzalez Iñárritu vond. De Birdman-regisseur vertelde vorig jaar aan Deadline dat hij superheldenfilms "culturele genocide" acht. "De manier hoe ze met geweld omgaan, het is absoluut sociale ongelijkheid. Als je de mentaliteit van die films observeert, dan ondervind je dat het over rijke mensen gaat die macht hebben, goedaardig zijn en slechteriken doden. Filosofisch gezien vind ik ze gewoon niet leuk."

Downey Jr.'s respons: "Kijk, ik heb enorm veel respect voor hem en het feit dat zo'n persoon - wiens moedertaal Spaans is - een bewoording als "culturele genocide" kan samenstellen, toont aan hoe scherpzinnig hij is."

De reactie heeft uiteraard op enkele tenen gestampt. Zijn opmerking werd aanschouwd als racistisch en schandelijk jegens Spaanstalige mensen. Twitter-gebruikers gaven hem vanzelfsprekend de volle laag. Hoewel Evans en Renner hun excuses hebben aangeboden voor hun maffe gedrag, hebben we nog niets van Downey Jr. vernomen. De beste man haalde nog wel via Twitter naar de journalist uit die hem van de week ongepaste vragen stelde. Downey Jr. had een foto met een andere interviewer geplaatst met als toegevoegde tekst: "Een correcte ervaring met ware journalistiek."

NieuwsFilm

meest populair