'Avengers: Age of Ultron' wereldwijd al op ruim $200 miljoen

En de tweede Avengers-film krijgt een Extended Cut en een alternatief einde op de Blu-Ray uitgave.

Het was uiteraard te voorspellen, maar alsnog weet Marvel Studios' Avengers: Age of Ultron (RT = 79%, IMDb = 8,4) enigszins te verrassen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Er werd voorspeld dat de superheldenfilm na afgelopen weekend uit zou komen op een wereldwijde tussenstand van zo'n $175 miljoen, maar dit bleek toch een stukje hoger: $201,2 miljoen.

De film draait ondertussen in een flink aantal landen, maar de film van Joss Whedon moet nog openen in bijvoorbeeld de States (aankomend weekend) , China (12 mei) en Japan (4 juni). Overal in de wereld waar Age of Ultron wel te zien is, staat het op nummer 1.

Ook noteerde de film een openingsrecord in de wereldwijde IMAX-zalen. In 175 IMAX-zalen werd ruim $10 miljoen opgehaald en werd het eerder record van Interstellar, die $7.2 miljoen noteerde, verpulverd. In de landen Zuid-Korea ($28,2 miljoen), het Verenigd Koninkrijk ($27,3 million) en Rusland ($16,2 miljoen) liet de tweede Avengers-film prachtige cijfers zijn.

Overigens is er nog een ander heel opvallend dingetje te melden met betrekking tot de Chinese box office. In slechts 15 dagen wist Fast & Furious 7 een omzet te noteren van maar liefst $323 miljoen. De film opende onlangs al met een score van $182 miljoen (!). Furious 7 is vanaf heden de best verdiende film ooit in China. Vanaf 12 mei draait Avengers: Age of Utron in de Chinese bioscopen.


Naast al het box office-geweld van Age of Ultron verscheen er afgelopen weekend ook het bericht dat de superheldenfilm uit het Marvel Cinematic Universe een Blu-Ray uitgave krijgt om naar uit te kijken. Een mailing van Amazon onthulde namelijk dat de film zowel een Extended Cut als een alternatief einde krijgt op de thuisversie. Geheel verrassend is dit niet, aangezien Joss Whedon al eens heeft aangegeven dat de eerste versie van de film maar liefst 3,5 uur duurde.



NieuwsFilm

meest populair