'Le dernier coup de marteau' grote winnaar bij COLCOA

COLCOA French Film Festival wordt jaarlijks in Hollywood gehouden.

De prijzen van de 19e editie van het COLCOA French Film Festival zijn gisteren uitgereikt in Hollywood, waar het festival ieder jaar wordt gehouden. Blind Date won de publieksprijs, Le dernier coup de marteau (met als internationale titel The Last Hammer Blow) won de prijs van de Los Angeles Film Critics Association jury .

Het COLCOA is een Frans festival waarbij meerdere Franse films aan het publiek worden getoond. De bedoeling van het festival is om Franstalige films in Amerika gedistribueerd te krijgen en alvast interesse bij het bioscoopgaande publiek te creëren rond verschillende titels. Daarnaast heeft het festival voor professionele filmmakers onder meer workshops, die bezocht kunnen worden.

De Los Angeles Film Critics Association jury zei dat ze unaniem Le dernier coup de marteau als winnaar hadden gekozen en noemde de film "Visueel prachtig vol emotie terwijl er miniem wordt gesproken."

Once in a Lifetime van Marie-Castille Mention-Schaar kreeg zowel de speciale juryprijs als de speciale publieksprijs. Binnen de documentaire categorie kreeg Steak (R)evolution van Frank Ribière de prijs voor beste film. SK1 van Frédéric Tellie over de jacht op een seriemoordenaar kreeg de first feature prijs. Het festival dat wordt gesponsord door het Franco-American Cultural Fund sluit donderdag aanstaande na negen dagen af. COLCOA staat voor City of Lights, City of Angels, waarmee de link wordt gelegd tussen Parijs en LA.



NieuwsFilm

meest populair