Blu-Ray Review: Penguins of Madagascar

DreamWorks gokt opnieuw op een spin-off.


Regie: Eric Darnell en Simon J. Smith | Cast: Tom McGrath (Skipper), Chris Miller (Kowalski), Christopher Knights (Private), Conrad Vernon (Rico), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: 3 december 2014 | FilmTotaal recensie: Penguins of Madagascar

De laatste jaren moet DreamWorks Animation het vooral hebben van bestaande franchises. Naast de goed presterende originele titel The Croods waren de afgelopen jaren de meest indrukwekkende scores voor How to Train Your Dragon 2 en Madagascar 3: Europe's Most Wanted. Geen wonder dat de animatiestudio koos voor een spin-off van de Madagascar-films. Niet heel lang geleden was de Shrek spin-off Puss in Boots ook al een financieel succes. Penguins of Madagascar bleek uiteindelijk niet helemaal te voldoen aan de verwachtingen.

De animatiefilm rond de vier pinguïns Skipper, Rico, Kowalski en Private, die al eigen avonturen beleefden op Nickelodeon, flopte alles behalve. Met zo'n $375 miljoen noteerde de spin-off van Eric Darnell en Simon J. Smith keurig, maar de drie originele Madagascar-films deden het financieel een stuk beter. Distributeur 20th Century Fox zond onlangs een nette Blu-Ray uitgave van Penguins of Madagascar het schap in.

Synopsis

De vier vrienden Skipper, Kowalski, Rico en Private werken samen met een super geheime organisatie, North Wind. Samen hebben ze slechts één missie: de wereld redden van Dave's vreselijke plannen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Penguins of Madagascar mooi "fresh" met 71 procent. De IMDb noteert een 6,8 bij ruim 38 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de animatiefilm met een 6,3 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers kwam tot 3,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Je zou haast denken dat het hier gaat om pure uitmelkerij "wat ook vaak het geval is bij spin-offs van animatiefilms", maar het gaat hier juist om een vermakelijke animatiefilm in de geest van Madagascar. De humor zit er goed in en de grappen volgen elkaar in hoog tempo op wat ervoor zorgt dat er heel wat te lachen valt, wat uiteraard de bedoeling is... - Olrik

Box Office

Het productiebudget van Penguins of Madagascar bedroeg zo'n $132 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een krappe $25,4 miljoen en eindigde uiteindelijk op een te magere $83,3 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een veel betere $373,5 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een redelijke 4,1 miljoen in dollars.


Blu-Ray: Penguins of Madagascar | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 en Nederlands DTS 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Extra's: Doe de pinguïnshake met Witch | Galerijen | Reclame Cheezy Dibbles | Videoclip ''Celebrate'' van Pitbull | Videoclip ''He is Dave'' | Wereld van Dreamworks | EAN: 8712626048190 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-Ray | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Penguins of Madagascar zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Naast de schijf zit in de hoes ook een win-actie i.s.m. Dierenpark Amersfoort. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een redelijk unieke uiting die nog niet te zien was op eerdere filmposters.

Beeld & geluid

De animatiefilm laat visueel een redelijk indruk achter, maar DreamWorks heeft in het verleden betere animaties uit de computer getoverd. In High Definition pakt Penguins of Madagascar verder uitstekend uit met mooie kleuren, een waanzinnige scherpte en een super strak beeld. De DTS-HD 7.1 track knalt uit de surround speakers, mede door de nodige muzikale ondersteuning en flink wat surround effects.

Extra's

Helaas stellen de extra's op deze schijf niet heel veel voor. Naast de twee videoclips He is Dave en Celebrate zijn er een grappig reclamespotje en een dansje van danser Stephen "tWitch" Boss te zien. Verder is er een promotionele extra - Wereld van Dreamworks - waarin andere franchises uit de animatiestal worden gepresteerd.

Prima spin-off, al had het allemaal net iets beter gekund. Op een nette Blu-Ray uitgave

De liefhebber van de Madagascar-films zal zich waarschijnlijk wel kunnen vermaken met dit tussendoortje. De vier bekende pinguïns weten de nodige grappen uit de hoge hoed te toveren en het verhaal kan er ook mee door. DreamWorks lijkt echter wel een beetje het spoor bijster, maar met titels als Kung Fu Panda 3 (2016), The Croods 2 (2017) en How to Train Your Dragon 3 (2018) zal de studio vast het nodige succes gaan boeken.

De Blu-Ray uitgave van Penguins of Madagascar laat een prima beeld zien en geluid horen. De extra's sluiten aan bij de toch iets kinderlijke hoofdfilm. Hieronder de online featurette 'Pinguïns Antarctica Documentaire':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair