FEATURED: Wie is wie in Suicide Squad?

FEATURED: Wie is wie in Suicide Squad?

Een minigids voor het slechterikenteam van DC Comics.

Vorig jaar mei plaatsten we deze minigids al eens. Omdat Suicide Squad vanaf donderdag in de bioscoop draait, hebben we de gids van een update voorzien.

Warner Bros. en DC Comics brengen ons Suicide Squad, een film waarin we negen slechteriken volgen. Nu de wereld het zonder Superman moet doen, maar wel geconfronteerd wordt met bovennatuurlijke bedreigingen, zoekt de Amerikaanse regering in hen een oplossing. Ze moeten een gevaarlijke bedreiging in Midway City aanpakken. Mocht er iets misgaan, ontkent de regering alle betrokkenheid, gaat het goed, maken ze kans op strafvermindering. In onderstaande minigids bespreken we niet alleen de teamleden, maar ook belangrijke andere personages.


Amanda Waller (Viola Davis)
Bekijk de afbeeldingDebuteerde in 1986 in de comic Legends #1 en is degene die met het idee voor het Suicide Squad op de proppen komt. Ze is een personage met twijfelachtige motieven. Recent omschreef actrice Viola Davis haar personage als “een machtige zwarte vrouw, gehard, klaar om een pistool op te pakken en iedereen dood te schieten.” Ze is meedogenloos en haar kracht ligt in haar “intellect en gebrek aan schuldgevoelens.” Haar bijnaam is overigens enigszins opmerkelijk: de muur, omdat ze zo standvastig is.


Rick Flag (Joel Kinnaman)
Bekijk de afbeeldingRick Flag is de man die door Amanda Waller gerekruteerd wordt om het Suicide Squad in ’t gareel te houden. Hij maakte zijn opwachting in de eerste Suicide Squad-comics uit 1969 en is oorspronkelijk gevechtspiloot. Als Waller hem vraagt om het team leiding te geven, gaat hij akkoord, al is hij het vaak niet eens met haar motieven en redeneringen. Uiteindelijk komt Rick Flag om het leven tijdens een missie en wordt hij opgevolgd door zijn zoon, Rick Flag Jr.


Katana (Karen Fukuhara)
Bekijk de afbeeldingKatana maakte haar opwachting in The Brave and Bold #200, dat in juli 1983 verscheen. Ze lijkt niet echt een traditionele schurk te zijn en werkt samen met Rick Flag om het Squad in het gareel te houden. Katana gebruikt het Soultaker zwaard, waarin de ziel van haar slachtoffers zit. Ze heeft volgens actrice Fukuhara een ”morele code”. In deze filmversie zou haar zwaard ook daadwerkelijk zielen van slachtoffers vangen en kleven er bepaalde bovennatuurlijke aspecten aan het personage.


Captain Boomerang (Jai Courtney)
Bekijk de afbeeldingCaptain Boomerang is een Australiër die voor het eerst te zien was in The Flash #117 (1960). Zijn echte naam is Digger Harkness, en hij is een crimineel die het maken van boemerangs geperfectioneerd heeft en ze ook als wapens gebruikt. In eerste instantie maakte hij ze vooral om als artiest geld te verdienen, maar dat wilde nooit zo op gang komen en sloeg hij het criminele pad in. In sommige versies is hij supersnel, zodat hij het beter tegen The Flash op kan nemen.


Deadshot (Will Smith)
Bekijk de afbeeldingMoordenaar Deadshot maakte zijn opwachting in Batman #59 (1950) als burgerwacht die Batman probeerde te vervangen. Hij is dus oorspronkelijk helemaal niet zo’n schurk, maar hield er foute methodes op na. Zo probeerde hij leider van een bende criminelen in Gotham te worden om de stad veiliger te maken. Uiteindelijk gooide Batman hem samen met Commissioner Gordon de bak in. Flag draagt een jeugdtrauma met zich mee en heeft in elk geval in de comics suïcidale neigingen, wat hem extra gevaarlijk maakt.


El Diablo (Jay Hernandez)
Bekijk de afbeeldingEr zijn meerdere incarnaties geweest van El Diablo, die zijn debuut beleefde in All-Star Western #2 in oktober 1970. De huidige versie, die vermoedelijk in de film voorkomt, is Chato Santana, een voormalig crimineel. Hij vindt in een ziekenhuis Lazarus Lane (de oorspronkelijke Diablo), een man die bezeten is geraakt door een kwaadaardige geest. Hijzelf krijgt hierdoor krachten en kan dingen in brand zetten door eraan te denken. Hij is in de film iemand die maar al te graag wil vechten.


Enchantress (Cara Delevigne)
Bekijk de afbeeldingIn de comic Strange Adventures #186 (1966) wordt kunstenares June Moone uitgenodigd voor een feest in een kasteel. Ze loopt een geheime kamer binnen en daar bezeten door een demon. Door Enchantress te fluisteren transformeert June in een krachtig wezen. Dat neemt overigens langzaam haar ziel over, waardoor ze niet perse goed te noemen valt. In de film is zij de eerste die gerekruteerd wordt voor het team van schurken. Moone wordt omschreven als een ”avontuurlijke geest”, terwijl Enchantress eerder ”wild” is.


Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje)
Bekijk de afbeeldingKiller Croc verscheen voor ’t eerst in Batman #357 in 1983. Hij is een ambitieuze schurk, die de grootste slechterik van Gotham wil worden. Daarbij staat hij regelmatig lijnrecht tegenover The Joker. Hij ziet er zo uit door een huidziekte, die hem de huid van een krokodil geeft. Tegelijk is hij uitzonderlijk sterk, heeft hij klauwen en regeneratieve mogelijkheden. In de film is hij volgens acteur Akinnuoye-Agbaje een “kannibaal met woedeproblemen”. Hoe zich dat uit is nog niet zeker.


Slipknot (Adam Beach)
Bekijk de afbeeldingSuperslechterik Slipknot verscheen voor het eerst in 1984, in de comic Fury of Firestorm #28. Hij begon zijn criminele carrière bij 2000 Committee, een organisatie die de wereldheerschappij wilde hebben in het jaar 2000. Hij werkte in de comics voor een chemisch bedrijf in het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij een krachtige nieuwe lijm ontwikkelde, die hij gebruikte bij het ophangen van zijn tegenstanders. Volgens de geruchten zou hij het niet ver halen in de film en snel om het leven komen.


Harley Quinn (Margot Robbie)
Bekijk de afbeeldingDr. Harleen Quinzel verscheen voor het eerst in de animatieserie Batman: The Animated Series (1992). Ze was werkzaam als psychiater in Arkham Asylum, maar viel tijdens behandelingssessies als een blok voor The Joker. Ze hielp hem ontsnappen en verkeerde geheel in zijn macht. Harley Quinn is in de film een van de meest manipulatieve leden van het Squad en heeft een compleet dysfunctionele relatie met de Joker. Ze is verder van hem bezeten en heeft alles voor ‘m over.


Joker (Jared Leto
Bekijk de afbeeldingDe Joker debuteerde in april 1940 in Batman #1 en is een crimineel meesterbrein. Hij is de aartsvijand van Batman en maakt geen deel uit van het team in de film. In plaats daarvan is het de Joker die de plannen om Midway City te redden wel eens zou kunnen dwarsbomen, omdat hij herenigd wil worden met zijn liefje, Harley. Het personage is in deze filmversie ook een echte gangster, wiens lijf vol getatoeëerd is. Elk van die tatoeages heeft een betekenis.


Batman (Ben Affleck)
Bekijk de afbeeldingWe ontmoetten Ben Afflecks versie van Batman al in Batman v Superman: Dawn of Justice en in deze film zal hij vermoedelijk vooral achter de Joker aan zitten. Verder zou elk van de teamleden van het Suicide Squad een appeltje met hem te schillen hebben en zien we hem ditmaal eens vanuit een ander perspectief, namelijk dat van de schurken. Volgens Ayer zien we hem als een “angstaanjagend symbool”, en dus voor de verandering eens niet als een held.

NieuwsFilm

meest populair