'Smaug' en 'The King' de favoriete films uit de Midden-aarde trilogieën

En het was te voorspellen: The Hobbit-trilogie doet fors onder aan The Lord of the Rings.

Verleden week keken we via de POLL terug op de zes Midden-aarde films van regisseur Peter Jackson. Enerzijds vroegen we om jullie favoriete films uit de twee drieluiken en anderzijds om welke filmreeks de voorkeur geniet. Hieronder een blik op de resultaten.

Laten we starten met het meest voorspelbare. De Lord of the Rings-films worden overduidelijk hoger gewaardeerd dan de Hobbit-films. Maar liefst 92 procent van de bijna 1.300 stemmen geeft aan de films met hobbit Frodo de voorkeur te geven boven de films met hobbit Bilbo. Toch laten veel mensen weten zich ook te hebben vermaakt met de meest recente Midden-aarde films.

Als we kijken naar de LOTR-films dan blijkt dat alle drie de films flink wat stemmen krijgen. Het afsluitende deel The Return of the King krijgt met 47 procent uiteindelijk de meeste stemmen. Het middenstuk The Two Towers is met 21 procent het minst geliefd.


Kijken we naar The Hobbit dan is dit omgedraaid. The Battle of the Five Armies is namelijk het minst geliefd, met 25 procent, terwijl het tweede deel The Desolation of Smaug de meeste stemmen (46%) wist te verzamelen.



NieuwsFilm

meest populair