Nieuwe 'X-Men'-film in de maak: 'The New Mutants'

Josh Boone (The Fault in Our Stars) regisseert de superheldenfilm.

Deadline meldt dat 20th Century Fox officieel bekend heeft gemaakt dat ze werken aan een nieuwe spin-off in het X-Men filmuniversum. Er is zelfs al een regisseur is aangetrokken. Josh Boone (The Fault in Our Stars) zal achter de camera kruipen voor X-Men: The New Mutants.

"We zijn verheugd om dit nieuwe deel in het X-Men universum te ontdekken," aldus producent Simon Kinberg. "En we zijn zeer blij dit te doen met Josh, die met zijn unieke kwaliteiten geschikt is om dit verhaal over jonge personages te vertellen."

The New Mutants, bedacht door Chris Claremont en Bob McLeod, verschenen voor het eerst in een comic in 1982. De comics gaan over een groep tiener-mutanten die als helden in training zijn. De comic-serie werd ingevuld door onbekendere mutanten, aangevuld met meer geliefde mutanten als Cannonball, Cypher, Magik, Wolfsbane en Dani Moonstar. Ook doken de bekendste mutanten op, zoals Professor Xavier, Magneto, Kitty Pryde en Deadpool. De laatste debuteerde zelfs in 'New Mutants #98'.

Een aantal personages uit de New Mutants-comics waren reeds te zien in de X-Men films. In X-Men: Days of Future Past doken Blink (Fan Bingbing), Warpath (Booboo Stewart) en Sunspot (Adan Canto) op. Het is onbekend of zij in de nieuwe spin-off te zien zullen zijn. Overigens worden in X-Men: Apocalypse (2016) ook heel wat jonge mutanten geïntroduceerd.

Boone zal samen met Knate Gwaltney het script schrijven. Lauren Shuler Donner en Kinberg treden op als producenten. Vermoedelijk verschijnt de superheldenfilm in de zomer 2018, aangezien FOX al heeft aangekondigd op 13 juli dat jaar een X-Men film te lanceren. Dit moet overigens wel passen in het schema van Boone, aangezien hij naar verluidt ook plaats gaat nemen in de regisseursstoeltjes van The Vampire Chronicles en The Stand.



NieuwsFilm

meest populair