MGM is op zoek naar schrijvers voor 'Shanghai Dawn'

Jackie Chan en Owen Wilson zullen de rollen afstoffen die zij in 'Shanghai Noon' en 'Shanghai Knights' speelden.

Alhoewel hij eerder aangaf geen grootse fan te zijn van de Rush Hour en Shanghai-films, heeft vechtersbaas Jackie Chan zich toch opgegeven om terug te keren voor een derde deel in de laatstgenoemde serie, voorlopig getiteld Shanghai Dawn. Hetzelfde geldt voor grappenmaker Owen Wilson, die Chans maatje speelde in de kungfu/western actiekomedies. The Trackingboard heeft namelijk bevestigd dat MGM, nu het door producent Jonathan Glickman gerund wordt, hun tijd en energie hebben gestoken in het traceren van geschikte schrijvers voor het scenario.

Meer nieuws dan dat is er helaas niet. Het oogt er naar uit dat ze van begin af aan hun film gaan opbouwen. Naar verluidt zijn Miles Millar en Alfred Gough, die de eerste twee films schreven, niet meer in beeld. Het schrijversduo werkte voorheen aan titels zoals Lethal Weapon 4, Showtime en The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor.

Wat betreft het plot moeten we gaan gissen. Het eerste deel, Shanghai Noon, vond grotendeels plaats in het Wilde Westen. Shanghai Knights ging de wat royalere kant op, door Chan en Wilson in het Victoriaans Londen te voegen. Wilson gaf begin 2003 echter nog weg dat het derde deel hen naar Egypte of Zuid-Afrika zou transporteren.

Noon en Knights bezaten beide een budget van plusminus 50 miljoen dollar. Ze brachten respectievelijk 99 en 88 miljoen dollar in het laatje op.



NieuwsFilm

meest populair