Programma Edinburgh Film Festival bekend gemaakt

Eerste editie onder leiding van artistieke directeur Mark Adams.

Het Edinburgh International Film Festival 2015, dat loopt van 17 juni tot en met 28 juni, heeft het programma bekend gemaakt. Nieuwe artistieke directeur Mark Adams heeft het daarvoor groots aangepakt, want zijn eerste line-up bestaat uit 24 wereldpremières, 8 internationale, 6 Europese en 84 Britse premières.

Eerder was al bekend gemaakt dat het festival opent met het regiedebuut van acteur Robert Carlyle genaamd The Legend of Barney Thomson. Carlyle speelt zelf ook een rol in deze thriller naast Emma Thompson en Ray Winstone. Andere interessante titels waren de documentaire Amy over zangeres Amy Winehouse, de Disney Pixar- film Inside Out, Maggie met Arnold Schwarzenegger als vader van een zombie- dochter, The D-Train met John Cusack en Love & Mercy over de muziek van Brian Wilson van de Beach Boys.

De voor de competitie geselecteerde films maken kans op de Michael Powell Award voor beste Britse film en beste acteerprestaties in een Brits film. Onder meer 45 Years van Andrew Haigh is hiervoor geselecteerd. Ook Black Mountain Poets en Blood Cells doen mee in dit onderdeel.

Ook zullen er een aantal interviews worden georganiseerd voor publiek met een aantal grote namen uit de filmindustrie. Ewan McGregor, Jane Seymour en Malcolm McDowell zijn hiervoor al gestrikt.



NieuwsFilm

meest populair