'The Legend of Conan' is de basis van een 'Conan'-universum

Producent Fredrick Malmberg heeft de rechten verworven van alle Robert E. Howard karakters.

Filmuniversums zijn op het moment zeer modieus. Marvel en DC Comics gaven het concept leven, maar inmiddels zien vele studio's er brood in. Universal is bezig met een gedeelde wereld betreffende filmmonsters, Sony ziet graag hun superheldenreeks omtrent de stripboeken van Valiant slagen en zelfs komedies zoals Ghostbusters en de Jump Street-delen komen met ideeën om uit te breiden. Hoewel we mogelijk bedolven worden, kunnen we aan dat rijtje een nieuwe toevoegen: het Conan-universum.

Producent Fredrick Malmberg, die Conan the Barbarian (2011) produceerde en ook momenteel bezig is met het directe vervolg op het origineel, The Legend of Conan, heeft van de week de rechten bemachtigd om het werk van Robert E. Howard te verfilmen. Het betreft meer dan 800 verhalen, allen opgesierd mede door personages zoals Conan de Barbaar, Red Sonja, Solomon Kane en Kull the Conqueror. Deze namen zijn voorheen al eerder verschenen in de vorm van een filmisch avontuur, respectievelijk gespeeld door Arnold Schwarzenegger, Brigitte Nielsen, James Purefoy en Kevin Sorbo.

Malmberg liet weten grootse plannen te bezitten met de geoogste rechten. "Tegenwoordig de dag draait het om merken en karakters, en wij zijn op zoek naar mogelijkheden op lange termijn. We kijken naar Marvel hoe zij hun rijkelijke personages toepassen, en 'Conan' is ook een universum welke met gebruikmaking van televisie en film ontplooit kan worden. Er bestaan niet zoveel boekenverzamelingen zoals deze."

Er wordt momenteel druk gewerkt aan The Legend of Conan, waarin Schwarzenegger de Barbaarse held opnieuw zal belichamen. Deze keer op oudere leeftijd. Andrea Berloff (World Trade Center) pent het scenario. Malmberg en producent Chris Morgan vermeldden tevens op zoek te zijn naar een geschikte regisseur. Zien jullie ook, evenals de producenten, een toekomst in dit veelzijdige idee?



NieuwsFilm

meest populair