'Star Trek 3' bezoekt nieuwe soorten en nieuwe planeten

Justin Lin geeft zijn eigen draai aan de franchise.

Over een jaar komt Star Trek 3 uit, de derde film in een gereboote franchise. Ditmaal geen J.J. Abrams aan het hoofd, maar Justin Lin, die in een interview met Deadline voor het eerst sprak over zijn plannen met de franchise. Eerst ging hij echter in op waarom hij zo van de franchise houdt.

”Al mijn vrienden waren fan van Star Wars, maar ik kon niet naar de films gaan, dus ik keek vooral Star Tek,” vertelde Lin. ”Hierover denkend, werd het een erg persoonlijke en erg emotionele beslissing.” En daaruit komt dan een groot verlangen voort, om een eigen stempel op de franchise te drukken.

”Hoe geweldig JJ’s films ook waren, er kan nog zoveel uit deze personages gehaald worden,” vertelde Lin. ”Ze zijn nog niet vertrokken op hun vijfjarige missie, dus wat we in de televisieserie hebben ervaren, is nog niet eens aangeraakt. Dat geeft een kans voor verkenning en des te dieper je gaat, des te meer je hun menselijkheid bestudeert. Dat zijn de dingen die ik als kind heb ervaren en wil aanraken en omarmen en vieren. Tegen de tijd dat de film uitkomt, bestaat Star Trek 50 jaar.”

Verder wilde Lin niet veel vertellen over het scenario van Simon Pegg en Doug Jung, op één ding na: ”Het is allemaal nieuw en fris,” vertelde Lin. Er wordt dus niet geleend uit oude Star Trek-afleveringen of films, zoals met Into Darkness heel sterk het geval was. ”De Klingons, Romulans en andere soorten zijn geweldig, maar het is tijd om verder te gaan. Het was erg leuk om nieuwe werelden en soorten te bedenken.”

Star Trek Beyond gaat in juli 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair