Marvel Studios mag gewoon een HULK-film maken

Universal Pictures' zeggenschap over de groene superheld is nog beperkt.

Eerder meldden we dat Marvel Studios niet zelfstandig een film kan maken over het Marvel personage Hulk, uiteraard één van de aandachttrekkers in de twee Avengers-films. De rechten van de groene superheld zouden toebehoren aan Universal Pictures. Forbes meldt nu te weten hoe het echt zit.

Volgens het betrouwbare Forbes heeft Universal niet langer de productierechten in handen voor het Marvel-personage. Ze hebben alleen nog controle over de distributierechten van een solo Hulk-film. En mocht Marvel Studios deze film maken, dan heeft Universal ook nog de keuze om de distributie niet voor zijn rekening te nemen.

Volgens Forbes ligt de reden waarom Marvel Studios nog geen losstaande Hulk-film heeft gemaakt of aangekondigd buiten bovenstaande situatie. Ten eerste laten de eerdere Hulk-films Hulk (2003) en The Incredible Hulk geen aansprekende financiële resultaten zien en ten tweede doet Mark Ruffalo's Hulk het uitstekend tussen de andere Avengers. Daarnaast heeft Marvel Studios met de Spider-Man deal al laten blijken dat zij niet onwelwillend tegenover een samenwerking met een andere studio staan.

De fanbase ziet graag een Planet Hulk-film en het einde van Avengers: Age of Ultron leek daar al een beetje naar te verwijzen. Wie weet heeft Marvel Studios binnenkort nog een verrassing voor de Hulk-fan in petto.



NieuwsFilm

meest populair