Cara Delevinge vindt superheldenfilms seksistisch

De heldinnen moeten ten strijde gaan in bikini's of helemaal niets, verklaart ze.

De Engelse Cara Delevingne, die begin deze maand haar connecties met de modewereld achter zich zou hebben gelaten op grond van diverse bronnen, speelde in 2012 voor het eerst in een film. Het betrof een bijrol in Anna Karenina. Sindsdien lijkt ze in opmars, met titels als Pan en Paper Towns die dit jaar nog verschijnen. Fans zullen haar naam hier dikwijls voorbij hebben zien komen in verband met de DC-Comics film Suicide Squad. Daarin vervult ze de rol van tovenares Enchantress. Terwijl ze met Empire Magazine over het karakter sprak onthulde ze niet helemaal blij te zijn met superheldenfilms. Er zou te veel seksisme rondgaan.

"Er zijn maar drie meiden in de Suicide Squad, hoewel ze naar mijn mening de beste rollen bezitten. Ondanks dat vindt ik superheldenfilms in het algemeen compleet seksistisch. De vrouwelijke superhelden zijn normaal naakt of in bikini's. Niemand zou op die manier kunnen vechten. Wonder Woman: hoe vecht zij in vredesnaam? Ze zou in een minuut dood moeten zijn."

De drie leden naar wie de 22-jarige Delevingne refereert zijn zijzelf, Margot Robbie als Harley Quinn en Karen Fukuhara als Katana. De rest van de groep bestaat o.a. uit Will Smith, Jai Courtney, Joel Kinnaman en Adam Beach. De film van David Ayer komt volgend jaar uit.

Delevingne zal het hoogstwaarschijnlijk luchtig bedoeld hebben, hoewel er enige waarheid in haar bewoording schuilt. Tevens werd er aan haar gevraagd of haar personage de ultieme superkracht bezit. Daarop antwoordde ze: "Nee, ik denk dat ik liever in wie of wat dan ook zou willen veranderen. Dat is min of meer de ultieme acterende superkracht. Zoals Mystique in 'X-Men.' Als ik het wou, zou ik ook graag in een boom of een paperclip willen veranderen."



NieuwsFilm

meest populair