Zomer in het teken van Woody Allen

Eye en Filmhuis Den Haag hebben een eerbetoon gepland met een tiental films.

Deze zomer brengen EYE en Filmhuis Den Haag een eerbetoon aan Woody Allen met de vertoning van tiental films tussen 9 juli t/m 16 augustus. De selectie bevat klassiekers van Allen zoals Annie Hall en nieuwere films als Match Point.

Reden voor het retrospectief is de 80- jarige verjaardag van de regisseur. Het eerbetoon wordt afgesloten met de première van zijn nieuwe film Irrational Man op 20 augustus, die vanaf de 20e in roulatie zal gaan in Nederland.

De carrière van schrijver, regisseur en acteur Woody Allen beslaat inmiddels al ruim zes decennia den er is bijna geen jaar waarin hij geen film aflevert. In veel daarvan speelt hij zijn herkenbare alter ego van de neurotische intellectueel. Niet alleen heeft hij met zijn werk een onuitwisbare stempel op het genre van de comedy gedrukt, maar tegelijkertijd reflecteert zijn werk de geschiedenis van de film, van de art cinema van Bergman en Fellini tot komieken als Chaplin en The Marx Brothers. Het unieke van Allen is dat hij hoge Europese cultuur en Amerikaanse populaire cultuur bij elkaar weet te brengen (en bespot) in films die bijna uitsluitend over relaties handelen en uiteindelijk niets meer of minder zijn dan morele vertellingen over onze tijd.



NieuwsFilm

meest populair