Arnold Schwarzenegger: 'Predator' is het beste deel

De vervolgen zijn met te weinig liefde en te veel hebzuchtig gemaakt.

De sciencefiction/actiefilm Predator behoort tot Arnold Schwarzeneggers gewichtigste en meest notabele rollen. Als lid van een speciale Delta Force eenheid krijgt zijn karakter Dutch, en diens mannen, te maken met een buitenaards wezen in een Zuid-Amerikaanse jungle. Een bloederige strijd op leven en dood staat centraal in de prent van regisseur John McTiernan.

Nog steeds vandaag de dag is Predator een project van formaat. 20th Century Fox distribueerde het origineel en de sequels Predator 2, Predators en de crossovers Alien Vs. Predator en Aliens Vs. Predator: Requiem. Alle bovengenoemde titels werden middelmatig tot zwak ontvangen. Een interview met Reddit bracht Schwarzeneggers gedachten aan het licht hoe dit zo zou komen.

"Het jammerlijke verhaal is dat sommige studio's goed werk verrichten met vervolgen en andere keren verpesten ze het heel erg. En het heeft altijd te maken met hebzucht. Ze willen het bijwijlen heel goedkoop doen, met de intentie zo veel mogelijk geld op te brengen. Ze nemen dan niet de juiste cast of regisseur in dienst, want anders moeten ze weer extra gaan uitgeven."

De 67-jarige ging verder: "Dus ze willen het goedkoop aanpakken en er een tempo inzetten, want de film moet een aanstaande herfst al uitkomen. Het zijn stomme zetten die ze maken, want ze verliezen op deze manier juist veel meer geld. Vooralsnog heeft geen enkele 'Predator' - en het maakt niet uit om welk deel het gaat sinds de eerste - het publiek weten te bevredigen. Ik hoop dat de volgende, van Shane Black, dat wel zal doen."

De Oostenrijker duidde daarmee de vermeende reboot aan die Fox in 2014 aankondigde. Fred Dekker (RoboCop 3) en Shane Black (Lethal Weapon) kregen de taak om het scenario te pennen, met de bedoeling dat Black eventueel ook zou regisseren. Inmiddels is het nieuws ook al uitgekomen dat er geen plannen van een reboot meer zijn, en dat het nieuwste deel simpelweg de vorige afleveringen zal opvolgen. Aldus gezegd door Black.



NieuwsFilm

meest populair