Amanda Seyfried werd als actrice onderbetaald

Ze beweert tijdens 'n big budget-prent 10% te hebben gekregen van wat haar tegenspeler ontving.

Sinds het succes van Jurassic World is er een opvallend bericht in rotatie betreffende het salaris van Jennifer Lawrence en Chris Pratt, die in de romantische sci-fi Passengers zullen spelen. In eerste instantie was het volgens sommigen opmerkelijk dat Lawrence meer dan Pratt kreeg (12 miljoen in tegenstelling tot 10 miljoen), daarna kregen ze beiden een loonsverhoging, wat in 20 en 12 miljoen resulteerde.

Amanda Seyfried sprak over dat nieuwtje met de Sunday Times en onthulde dat Lawrence een aparte zaak is, want in het algemeen krijgen vrouwen minder uitbetaald dan mannen. Zo herinnerde ze hoe het haar verging.

"Een aantal jaar geleden, toen ik aan een grote film werkte, kwam ik erachter dat ik 10% kreeg van wat mijn mannelijke tegenspeler verdiende. En we waren qua status behoorlijk evenwaardig. Ik gis dat andere mensen denken dat ik een zo laag mogelijk salaris accepteer, omdat ik makkelijk ben om mee om te gaan. Het gaat niet om hoeveel je krijgt, het gaat om wat eerlijk is."

Nergens ontsluierde ze om welk project en welke tegenspeler het ging, hoewel het niet vreemd zou zijn als ze Mamma Mia!, Dear John, In Time of Lovelace bedoelde, aangezien ze daar in allen een hoofdrol vertolkt. De 29-jarige vertelde treurig dat actrices, vanwege de manier waarop Hollywood hen behandelt, met een lastige beslissing geconfronteerd worden. Een lagere betaling aanvaarden of de productie verlaten.



NieuwsFilm

meest populair