Willem Dafoe te zien in dystopische sci-fi thriller 'What Happend To Monday?'

Noomi Rapace speelt een zevenling die zich voordoen als één persoon.

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat we vernamen dat actrice Noomi Rapace (Dead Man Down) de hoofdrol kreeg in de volgende film van Tommy Wirkola (Dead Snow). Laatstgenoemde is nog altijd werk aan het maken van zijn dystopische What Happend To Monday?, welke ook nog een plek heeft voor Glenn Close. Variety bericht nu dat de scifi/thriller diens eerste mannelijke hoofdrol heeft gevonden in Willem Dafoe.

Het plot speelt zich af in de niet zo verre toekomst, waar overbevolking en hongersnood de dagelijkse gang van zaken zijn. Hierdoor wordt de overheid genoodzaakt drastische maatregelen te nemen in de vorm van een beleid dat koppels maar één kind toestaat. Het Child Allocation Bureau zorgt ervoor dat het regime op juiste wijze gehanteerd wordt. Zij zetten weldra hun zinnen op een zevenling (Rapace) die zich voordoen als één persoon: Karen Settman. Wanneer de jacht geopend wordt, krijgen de zussen ook nog te maken met de verdwijning van één van hen.

De rest van de cast wordt opgevuld door de Noren Christian Rubeck en Pal Sverre Hagen. De Nederlandse acteur Marwan Kenzari (Loft, Wolf) bezit ook een rol. Het scenario, terug te vinden op de Black List van 2010 met beste ongeproduceerde scripts, komt uit de geest van Max Botkin.

Het filmen is onlangs gestart in Boekarest, Roemenië.



NieuwsFilm

meest populair