Producent: 'Fantastic Four' geen ramp

Vandaag verschijnen de eerste recensies: zal de reboot het toch nog waarmaken?

De productie van de superheldenfilm Fantastic Four verliep niet helemaal gladjes en menigeen heeft niet enorm veel vertrouwen in de film van Josh Trank. Producent/schrijver Simon Kinberg bevestigt dat de productiefase zwaar was, maar dat de film zelf geen ramp is.

Tegenover Entertainment Weekly liet Kinberg zich uit over de situatie en zegt dat de film zelf goed is en dat hij hoop heeft voor de franchise:

"Ik ben er trots op. Het is geen ramp. Het is een goede film. Ik vind Fantastic Four een moeilijk stripboek om te vertalen naar film. Ik denk dat de toon erg lastig is. Het is bedrieglijk eenvoudig. Het uitvogelen hoe de komedie en de drama en de superkrachten vertaald kunnen worden naar een toon die wij voor ogen hadden is moeilijk. Maar ik ben blij hoe dit is verwezenlijkt. I ben dol op de cast en ik wil films met hen blijven maken."

De eerste reacties via social media zijn positief, maar de verwachting is dat de meter op Rotten Tomatoes (op moment van schrijven 14%, na zeven reviews) niet "fresh" zal worden. De eerste recensies zijn namelijk niet mild. Zowel het verhaal, de regie als de special effects liggen onder vuur in recensies van bijvoorbeeld Digital Spy, The Hollywood Reporter, Variety en The Wrap. Vanavond volgt de recensie van FilmTotaal.

Financieel gezien wordt in de States een openingsscore verwacht van circa $50 miljoen, mogelijk vergelijkbaar met de score van Marvel Studios' recente film Ant-Man. Hieronder een Critics TV-spot:


In Fantastic Four nemen Invisible Woman (Kate Mara), Human Torch (Michael B. Jordan), Mr. Fantastic (Miles Teller) en The Thing (Jamie Bell) en het opnieuw op tegen Doom (Toby Kebbell). Vanaf morgen in de bioscoop.

...waarschijnlijk zal het Fantastic Four uit 2005 wel overtreffen (?):



NieuwsFilm

meest populair