Docu over Amy Winehouse verbreekt Britse records

De film zal de documentaire van Britse bodem die in eigen land het meest heeft opgebracht.

De Amy Winehouse film Amy staat op het punt om de derde plek te bemachtigen in het rijtje meest lucratieve documentaires in het Verenigd Koninkrijk. Ook zal het dan de docu zijn van eigen bodem die het meest heeft opgebracht, op concertfilms na.

De film van Asif Kapadia heeft inmiddels een dikke drie miljoen pond opgebracht. Eerder bracht Kapadia de racedocu Senna uit, die momenteel op de derde plek staat. Maar gezien het succes van Amy na pas vijf weken in de bioscoop, kan deze Senna elk moment passeren. Op de tweede plaats staat March of the Penguins en Fahrenheit 9/11 staat nog altijd op de eerste plek.]

Amy ging op het Cannes Filmfestival in première en gaat over het veelbewogen leven van de zangeres Amy Winehouse, die na een publieke strijd tegen drank en drugs overleed op 27- jarige leeftijd. In de documentaire wordt haar leven en haar muziek belicht aan de hand van interviews met mensen die haar kenden, videomateriaal van Winehouse zelf en natuurlijk haar muziek waaronder nooit eerder uitgebrachte nummers.



NieuwsFilm

meest populair