'The Artist'- hond Uggie overleden

De Jack Russel was zo bekend, dat hij zijn pootafdrukken mocht achterlaten op de Hollywood Walk of Fame

De Jack Russell terriër Uggie,dat wereldberoemd werd dankzij de film The Artist, is afgelopen vrijdag overleden. De dertienjarige hond werd in Los Angeles ingeslapen, omdat hij al een tijd ziek was.

Vogens zijn eigenaar Omar Von Muller, die Uggie redde uit het asiel en daarmee zorgde dat hij niet werd afgemaakt, was het een moeilijke beslissing. Hij hakte de knoop door, omdat Uggie de laatste weken echt leed.

Uggie werd in een klap wereldberoemd door zijn rol in de stomme film The Artist, dat vijf Oscars won waaronder beste film. Hij behoorde door zijn rol tot een van de beroemdste honden ooit en de populariteit van Jacks Russells als huisdier schoot omhoog. Naast zijn rol in The Artist, was Uggie ook te zien in Water for Elephants als het hondje Queenie.

Het beestje werd uitgesloten van een Oscarnominatie omdat honden niet genomineerd mogen worden, maar won wel onder meer een Golden Collar Award en mocht zijn pootafdrukken achterlaten op de Hollywood Walk of Fame. Uggie is daarmee het eerste dier dat vereeuwigd werd in de beroemde straat.



NieuwsFilm

meest populair