Nieuwe Steven Spielberg film in première op New York Film Festival

'Bridge of Spies' met Tom Hanks zal er voor het eerst te zien zijn.

Het 2015 New York Film Festival heeft haar programma bekend gemaakt. In totaal zijn er 26 films geselecteerd voor het hoofdprogramma, waaronder Bridge of Spies van Steven Spielberg. Deze film met Tom Hanks zal zijn wereldpremière krijgen op het festival.

Bridge of Spies is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Tom Hanks speelt een advocaat die betrokken is bij een spionnenuitwisseling van een Sovjet- agent in ruil voor een Amerikaanse piloot. Het script is van Matt Charman en Joel en Ethan Coen.

Naast de Spielberg- film is onder meer Carol van Todd Haynes geselecteerd met Cate Blanchett in de hoofdrol, Michael Moore’s Where to Invade Next, The Lobster van Yorgos Lanthimos en Brooklyn van John Crowley.

Ook zijn er, zoals gewoonlijk, een aantal internationale titels geselecteerd. Dit jaar zijn dat onder meer Michel Gondry’s Microbe & Gasoline, het driedelige Arabian Nights van Miguel Gomes, Kiyoshi Kurosawa’s Journey to the Shore, Hou Hsiao-hsiens The Assassin en Cemetery of Splendour van Apichatpong Weerasethakul.

De 53e editie van het New York Film Festival gaat op 25 september van start en loopt tot en met 11 oktober.



NieuwsFilm

meest populair