Warner Bros verfilmt seksaffaire DSK

Eerder werd DSK vertolkt door Depardieu in 'Welcome to New York'.

Filmproducent Warner Bros gaat een film maken over het seksschandaal rond Dominque Strauss-Kahn. De filmstudio heeft een scenario van Ben Kopit aangekocht. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De studio heeft een deal gesloten met Kopit, die ook een tweede scenario voor het filmbedrijf moet schrijven. De filmplannen voor de film over de Franse econoom zijn nog in een pril stadium. Zo is er nog geen producent voor de film. Het losbandige leven van de Franse econoom werd eerder verfilmd door de Amerikaanse regisseur Abel Ferrara (Bad Lieutenant, The Funeral). Gérard Depardieu (Novecento, Life of Pi) speelde Strauss-Kahn in die film getiteld Welcome to New York.

Strauss-Kahn was de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toen hij in 2011 in de Verenigde Staten werd gearresteerd nadat een kamermeisje van een hotel hem had beschuldigd van aanranding. De West-Afrikaanse Nafissatou Diallo zei dat DSK haar gedwongen heeft tot orale seks. De affaire kostte DSK zijn topfunctie bij het Internationaal Monetair Fonds, zijn kansen op het Franse presidentschap en zijn huwelijk.



NieuwsFilm

meest populair