Leonardo DiCaprio over 'The Revenant' en regisseur Alejandro G. Iñárritu

Er is overduidelijk veel passie in de opnames gegoten.

De Mexicaanse filmmaker Alejandro G. Iñárritu heeft gedurende zijn carrière titels geregisseerd die veel roem vergaarden. Dankzij zijn afgelopen succes, Birdman, kijkt men vooral uit naar Iñárritu's samenwerking met acteur Leonardo DiCaprio. In de film The Revenant zal hij anno 1823 een pelsjager spelen, genaamd Hugh Glass, die door zijn kameraden in de steek wordt gelaten na een levensgevaarlijke confrontatie met een beer. Glass overleeft en zweert wraak.

In juli kregen we een duidelijke blik op de film te zien door middel van een trailer. Daaruit werd weldra geconcludeerd dat er veel moeite in de opnames gestoken is. In een interview met Entertainment Weekly ging DiCaprio hier dieper op in.

"Alejandro is een moedige en onbevreesde regisseur. Hij is een creatieve kracht die vecht voor wat hij op het scherm wil zien en daar hard voor werkt totdat zijn visie behaald is. Voor 'The Revenant' wilde hij vrijwel een revolutionaire realiteit creëren, een reële tocht van Hugh Glass die bijna als een documentaire benaderd is. Hij is afhankelijk van uitgebreide repetities en werkt nauw met Emmanuel Lubezki, zijn cinematograaf. Om de gecompliceerde sequenties voort te brengen moest alles nauwkeurig benaderd worden. De cast en crew repeteerden zorgvuldig, maanden lang, om Alejandro's visie te verwezenlijken. Bijna elke dag waren we met de choreografie van een scène bezig, en filmden we op een specifieke tijd wanneer het natuurlijke licht perfect was."

Verder onthult de 40-jarige dat hij van het project hoorde omdat het scenario een specifieke reputatie bezat - kennelijk oogde het lastig om de scènes in de wildernis te schieten. Daarnaast accepteerde DiCaprio de rol omdat hij een groot fan van Babel is en veel vertrouwen in Iñárritu's passie had. Het spelen van de pelsjager was ook een bijzondere ervaring. Zoals eerder vermeldt zal de acteur weinig dialogen bezitten.

"De reis van Hugh fascineerde me. Een man, nadat hij alles verliest, gestrand in de wildernis. Het intrigeerde me om die emotionele tocht te maken en één te worden met zijn angst zonder het toepassen van veel woorden. In het verleden heb ik veel vocale karakters gespeeld, dus dit was iets dat ik echt wilde onderzoeken. Hoe ik de ingewikkelde emoties van Glass kon overbrengen met geringe dialogen."

The Revenant zal volgend jaar op 14 januari uitkomen. Naast DiCaprio zien we ook andere bekende namen zoals Tom Hardy, Domhnall Gleeson en Will Poulter.



NieuwsFilm

meest populair