Rebecca Ferguson mogelijk in boekverfilming 'The Girl on the Train'

Emily Blunt heeft inmiddels voor de titelrol getekend in deze thriller.

Recentelijk werd er aan het licht gebracht dat DreamWorks diens aandacht op The Girl on the Train heeft gevestigd, een thriller naar de gelijknamige roman van auteur Paula Hawkins. Emily Blunt verscheen weldra op de kaart voor één van drie belangrijke hoofdrollen. Inmiddels heeft zij getekend voor de rol van Rachel. Nu berichten diverse bronnen dat Mission: Impossible - Rogue Nation-ster Rebecca Ferguson met de filmstudio in gesprek is voor de rol van Anna.

Het boek volgt de alcoholistische Rachel, die in depressie bivakkeert nadat haar ex-man van haar scheidde, zodat hij met zijn minnares, Anna, kon trouwen. Elke dag reist Rachel met de trein om haar werkloze bestaan voor haar huisgenoot geheim te houden. Inmiddels doet ze het zo vaak dat ze elke ochtend naar hetzelfde stel kijkt dat op hun terras ontbijt. Ze fantaseert dat ze het perfecte stel zijn, genaamd Jess en Jason. Wanneer op een dag Jess verdwijnt, gaat Rachel op onderzoek uit om te achterhalen wat er gebeurd is.

Het oorspronkelijke verhaal speelt zich af in Londen, maar zal voor de film naar de Verenigde Staten getransporteerd worden. Erin Cressida Wilson schreef de adaptatie die Tate Taylor (The Help) zal regisseren. Voorheen werd er nog gemeld dat Kate Mara voor een rol in aanmerking kwam. Of zij nu vervangen is door Ferguson, of mogelijk de derde hoofdrol zal vervullen, is nog onbekend.



NieuwsFilm

meest populair