'Harry Potter'-actrice wint Sylvia Kristelprijs

Genevieve Gaunt krijgt de prijs tijdens het Film by the Sea Festival in Vlissingen.

Genevieve Gaunt wint dit jaar de Sylvia Kristelprijs. De Nederlands-Engelse actrice zal de award uitgereikt krijgen tijdens het festival Film by the Sea in Vlissingen op 18 september. Aan de Sylvia Kristel Award is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die de gedachte van actrice Sylvia Kristel doet voortleven. Met de uitreiking aan Gaunt is het de tweede keer dat deze prijs aan iemand wordt gegeven. Vorig jaar was het Sylvia Hoeks, die de eer toegekend kreeg. De Nederlandse Kristel, die in 2012 overleed, was vooral bekend vanwege haar hoofdrol in de erotische cultfilms Emmanuelle.

Gaunt (dochter van de Britse actrice Fiona Gaunt en de Nederlandse acteur Frederik de Groot) is de laatste jaren een opkomende ster. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban speelde zij de rol van Pansy Parkinson, de vriendin van de slechterik Draco Malfoy. Het afgelopen jaar maakte ze internationaal indruk in The Face of an Angel van de Britse regisseur Michael Winterbottom. Deze laatste wordt voorafgaand aan de prijsuitreiking vertoond op Film by the Sea.



NieuwsFilm

meest populair