'Dheepan'- regisseur en speler komen naar Amsterdam

Zij zijn aanwezig voor een Q&A bij de voorpremière in EYE op 28 augustus.

Met Un prophète en De rouille et d'os zette Jacques Audiard zich op de kaart en maakte hij een naam voor zichzelf als een regisseur van indringende, heftige cinema. Zijn nieuwste film Dheepan kreeg de Gouden Palm in Cannes en maker en hoofdrolspeler zijn vrijdag aanwezig bij de voorpremière van de film in het Amsterdamse EYE en zullen daar ook vragen van het publiek beantwoorden.

In Dheepan volgen we de voormalige Tamil Tijger Dheepan (gespeeld door Jesuthasan Antonythasan), die probeert na de burgeroorlog op Sri Lanka een beter leven te vinden in Europa met de jonge vrouw Yalini en het negenjarige meisje Illayaal. Samen vormen zij een kleine familie, om meer kans te maken op politiek asiel. In de buitenwijken van Parijs vindt hij werk als conciërge van een vervallen woningblok, dat in handen blijkt van een lokale drugsbende.

Audiard koos bij zijn zevende film voor een mix van misdaaddrama en politieke actualiteit ‘om het publiek te verrassen’. Naast een blik op de actualiteit en het misdaadelement is het ook een film over de zoektocht naar liefde en verwantschap. De gewelddadige ontknoping leidt net als in Un prophète en De rouille et d'os zou volgens Audiard voor een extatische bevrijding moeten zorgen bij de kijker.

De voorpremiere op 28 augustus begint om 19.00 en is aanwezigheid van Audiard en Jesuthasan Antonythasan. Kaartjes zijn te koop via de website van EYE.



NieuwsFilm

meest populair