Vijf actrices in beeld voor 'Ready Player One'

Er worden nu screentest gehouden voor de rol van Art3mis.

Omdat regisseur Steven Spielberg druk bezig is met het respectievelijk afronden en filmen van Bridge of Spies en The BFG, zoeken filmstudio's Warner Bros., Village Roadshow Pictures en DreamWorks vurig naar acteurs voor Spielbergs volgende: Ready Player One. De sciencefictionprent, naar het gelijknamige boek van Ernest Cline, zal pas eind 2017 in de bioscopen verschijnen. Castinggeruchten zijn daarom nog niet echt in de weer. TheWrap lijkt nu echter te weten dat er voor één karakter screentests gehouden wordt, met maar liefst vijf actrices.

Van de vijf zijn er echter maar drie bekend: Olivia Cooke (tv-serie Bates Motel), Elle Fanning (Super 8) en Lola Kirke (Gone Girl). Zij zijn allen in beeld voor de rol van Art3mis, de avatar van Samantha Evelyn Cook, een bekende blogger uit Canada. Het verhaal speelt zich namelijk af in de nabije toekomst, waar miljoenen gamers in een virtuele wereld (genaamd OASIS) op zoek gaan naar de erfenis van de bedenker, James Donovan Halliday, middels hun avatars.

De protagonist van Ready Player One is de tiener Wade Owen Watts, die met zijn OASIS-karakter Parzival levendig op zoek gaat naar de Easter egg van Halliday. Zijn rivaliteit met Art3mis is een lastige, omdat hij ietwat verliefd op haar is. Momenteel is een acteur voor Wade Watts nog niet bevestigd, alhoewel Variety weet te melden dat Spielberg zijn zinnen mogelijk op Nick Robinson gezet heeft. De jongeman zagen we van het jaar nog in Jurassic World voorbij hollen. Een maandje geleden vernamen we eveneens dat Gene Wilder verleid werd om uit zijn pensioen te komen, mogelijk voor de positie van Halliday.



NieuwsFilm

meest populair