'Survivor'-producenten klagen 16 Popcorn Time-gebruikers aan

De film met Pierce Brosnan zou meer dan 100.000 keer gedownload zijn.

Filmstudio's Nu Image en Millennium Films zijn het meer dan spuugzat. Het door hen geproduceerde Survivor, waarin hoofdrollen vertolkt worden door Milla Jovovich en Pierce Brosnan, zou veel te vaak door middel van Popcorn Time gedownload en verspreid zijn. De illegale streamingdienst zou maar liefst meer dan 100.000 keer de film hebben aangeboden, waarvan er zo'n 10.000 in de Amerikaanse staat Oregon voorkwamen. De bovengenoemde studio's hebben daar nu hun aanklacht ingediend.

Er worden nu 16 gebruikers van de software aangeklaagd, waarvan de gebruikersnamen achterhaald zijn d.m.v. hun IP adressen. Nu Image en Millennium Films trachten met behulp van dagvaardingen jegens de internet providers erachter te komen wie de gebruikers daadwerkelijk zijn. Ze eisen namelijk per persoon 750 dollar aan schadevergoedingen. Dat is nog redelijk mild, aangezien de maximale straf een prijskaartje van 150.000 dollar bezit.

De producenten van Survivor vermelden in hun tenlastelegging dat de software van Popcorn Time speciaal ontworpen is om diefstal te plegen. Aangezien de gebruikers de servicevoorwaarden overeenkomst geaccepteerd hebben, zouden ze weten dat ze een overtreding omtrent auteursrechten begaan.

Avi Lerner, de oprichter en voorzitter van Nu Image gaf aan dat ze mensen niet aanklaagden voor het geld, maar eerder om een boodschap te verspreiden. "Het is tijd dat mensen verantwoordelijk gehouden worden voor hun acties." Lerner gaf vorig jaar ook al aan, toen The Expendables 3 uitkwam, dat de actiefilm met Sylvester Stallone het zwak deed aan de box office vanwege het uitgelekte exemplaar dat vlak voor release op het internet verscheen.



NieuwsFilm

meest populair