POLL: De vier Bourne films

De vijfde komt eraan, wat vind jij van de eerdere delen.



Afgelopen week zijn de opnames voor Bourne 5 gestart. In de POLL van deze week kijken we terug naar de vier eerdere films en stellen we de vraag: welk deel is jouw favoriet?

In 2002 leverde Doug Liman (Fair Game, Edge of Tomorrow) de eerste Jason Bourne-film af met Matt Damon in de titelrol. The Bourne Identity werd zowel een kritisch als financieel succes. Regisseur Paul Greengrass nam het stokje over en wist de filmreeks een extra impuls te geven met de wederom succesvolle tweede en derde delen The Bourne Supremacy (2004) en The Bourne Ultimatum (2007). Bij elkaar noteerden de drie films een kleine $1 miljard aan omzet aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Ondanks allerlei geruchten keerden Greengrass en Damon niet terug voor een vierde deel en werd er ingezet op een spin-off. Acteur Jeremy Renner en regisseur Tony Gilroy leverden in 2012 The Bourne Legacy af. Ondanks een redelijk ontvangst en nette omzet werd leek Universal Pictures zich te bezinnen op de toekomst van de franchise. Met mogelijk een dosis geluk besloten Greengrass en Damon alsnog een vierde Jason Bourne-deel te maken waarvoor de opnames afgelopen week startten. Vanaf 29 juli 2016 in je plaatselijke bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair