Opnames 'Prometheus 2' in februari van start

Ridley Scott vertelde ook iets over het plot.

Nog een maand tot Ridley Scotts eerstvolgende film, The Martian, in première gaat. Maar Scott zou zichzelf niet zijn, als hij niet al vooruit zou kijken naar de toekomst. In een zeer interessant interview met Deadline (waarin hij over een hele reeks onderwerpen sprak) vertelde hij dat de opnames van Prometheus 2 in februari van start gaan.

De film bevindt zich in pre-productie. De exacte opnamelocatie is nog niet bekend. ”[Michael] Fassbender zal deze met me maken,” vertelde Scott. ”De productie gaat in februari al van start. Ik bereid me er nu op voor. De opnames zijn in Australië, of hier.”

Het plot van de film is ook niet bekend. Michael Green werkt aan het scenario en de geruchten gaan dat we weer Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) en David (Fassbender) zullen volgen, tijdens hun reis naar de scheppers van de mensheid. In elk geval moet de film een filosofische insteek krijgen.

”Je kan de eerste film los laten en vooruit in de tijd springen, maar eigenlijk kan je dat niet echt doen, want het eindigt op een te specifieke manier. Ze zegt: Ik wil naar de plek waar zij vandaan komen, ik wil niet terug naar waar ik vandaan kwam… Het is een grote gedachte en die wil ik verkennen. Je moet terug gaan en de scheppers vinden en zien wat ze denken. Als het voorlopers van ons zijn en daarom voorlopers van levensvormen zijn, wie zijn het dan?”

Kortom: de film zet het verhaal van het in 2012 gemengd ontvangen Prometheus voort. Wanneer het vervolg in première gaat is niet zeker, maar vermoedelijk zal dat eind 2016 of begin 2017 zijn.



NieuwsFilm

meest populair