'The Incredibles 2' verschijnt eerder dan 'Cars 3'

Regisseur Brad Bird zet volop in op het Pixar-vervolg.

Al enige tijd is bekend dat Pixar werkt aan de vervolgen The Incredibles 2 en Cars 3. Collider sprak met The Incredibles-regisseur Brad Bird die aangaf druk bezig te zijn met de sequel.

Als eerste Bird over de verschijningsdatum: "Wat betreft de verschijningsdatum, we waren in eerste instantie van plan Incredibles 2 uit te brengen na Cars 3. Gelukkig zijn we verder en is onze naar voren geschoven. Sommige films zijn moeilijker om uit te denken, andere komen iets sneller tot stand. En ik werk zo snel als ik kan met een klein team. Pas als we de complete film in beeld hebben schalen we op."

Maar hoe ver is Bird met The Incredibles 2? "Ik heb de basis van het verhaal en ongeveer driekwart van het script. We zijn er heel ver mee en ik werk met veel mensen van het eerste deel."

Bird gaf ook aan dat The Incredibles 2 in een heel andere tijd uitkomt dan het eerste deel, toen er nog maar twee superheldenfranchises waren met X-Men en Spider-Man. "Nu zijn er wel 400 miljard, met elke twee weken een nieuwe superheldenfilm," aldus Bird over het huidige superheldenfilmlandschap.



NieuwsFilm

meest populair